De oer-Hollandse gezelligheid betekent in landen rond de Middellandse Zee ‘samen zijn’. De tijd nemen voor elkaar rond een tafel vol kleine gerechtjes en genieten van een glas wijn. Ieder besteld gemiddeld 3 á 4 gerechtjes per persoon waarna alles wat op tafel staat gezellig samen wordt gedeeld.
Onze chefkok struint de markt af op zoek naar seizoensproducten en combineert graag streekproducten met mediterrane kruiden. Bij Jottum wordt bij voorkeur gekookt met biologische, fairtrade en dagverse producten.
Het Amsterdamse restaurant Singel 101 serveert eigentijdse creaties van een wisselend menu met seizoensgebonden producten in een gezellige en ontspannen sfeer. Hoewel het menu vaak verandert, vormen de volgende gerechten een mooi voorbeeld van wat je bij Singel 101 te wachten staat, omdat ze al eens eerder op de kaart stonden. 1-hamachi, Curry crème, komkommer, ramannas, algen chip 2-Polenta ,parmezaan faom ,cherrytomaat ,kapperappels ,kale ,sumac3-Kabeljauw bloemkool dille saus kimchi Kruiden 4-Bavette pompoencreme bbq bompoen morrier vlees jus dukkah kruiden 5-gegrilde Annanas ,rum creme , kokus cake Op mooie dagen kun je genieten van een plekje in de zon op de terras van Singel 101.
Restaurant Ambassade biedt ontbijt, lunch en diner en is gespecialiseerd in Franse gerechten. Kies à la carte voor heerlijke gerechten of probeer het chefs menu van 3 gangen. Je kunt er ook genieten van een brede selectie aan cocktails, wijnen en champagnes.Bij Restaurant Ambassade geniet je van een stijlvolle, hedendaagse inrichting en uitstekende service. Dankzij de schitterende kroonluchters, comfortabele banken, een bibliotheekruimte en overal elegante Cobra kunstwerken is de sfeer ongeëvenaard. De grote ramen bieden veel natuurlijke lichtinval en kijken uit op de Herengracht. A bientot!
De Compagnon in Amsterdam is een knus en warm restaurant dat alles in het werk stelt om de gerechten zo veel mogelijk te bereiden met de meest verse en vooral biologische ingrediënten. Op het menu van de Compagnon staan smakelijke voorgerechten, zoals De huis gerookte zalm met puree van kikkererwten en crème fraîche met tandoori of Duivenborst met Coppa, saus van ganzenlever en macadamia. Een paar voorbeelden van de heerlijke hoofdgerechten, Côte de Boeuf met een saus van gepofte knoflook, de Vangst van de dag met truffel diverse groentes en truffelsaus of Parelhoen met romige Madeira saus. Alle gerechten worden prachtig gepresenteerd en met liefde bereid.Ter afsluiting van je culinaire ervaring bij De Compagnon kun je kiezen voor een fris en zoet dessert Sushi met mango met schuim van limoenblad, cocos limoen sorbet en chutney van mango.
With a surname that means “fisherman’, Fons de Visscher opened his first fish shop in Helmond in 1984, beloved by locals from afar. The first Seafood Bar he opened in 2012 on the Van Baerlestraat, Amsterdam, which, along with his son and daughter, grew into an iconic fish restaurant known for its long lines.Our fish restaurant is renowned for its outstanding quality and service. Whether you’re in the mood for a light lunch or a full meal, The Seafood Bar is the place to be. Offering a wide variety of seafood dishes prepared with the freshest ingredients, we strive to provide the best culinary experience in a cosy ambience.